Takip Edin

Enerji Projeleri

Anadolu Hayat Emeklilik, 2021 Yılında da Karbon Ayak İzini Sıfırladı

Yayınlanma tarihi

-

İklim değişikliğiyle mücadelenin her geçen gün önemini artırdığı günümüzde sürdürülebilir bir gelecek yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam eden Anadolu Hayat Emeklilik, hayata geçirdiği çevre dostu uygulamalarla 2021 yılında da karbon nötr şirket oldu. 2016 yılından bu yana her yıl karbon ayak izini sıfırlayan şirket, operasyonel faaliyetlerinden kaynaklı çevresel olumsuz etkilerini azaltmaya ve doğa dostu yatırımlarına devam ediyor.

Sürdürülebilir gelecek politikasını benimseyen ve faaliyetlerine bu doğrultuda yön veren Anadolu Hayat Emeklilik, 2016 yılından bu yana karbon ayak izini sıfırlayarak, sorumlu şirket bilinciyle faaliyetlerini sürdürüyor.

2021 yılında da karbon nötr olan Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılına dair faaliyetlerinden kaynaklı karbon ayak izini sıfırladığını duyurdu. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya mirası bırakma yolunda doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımı için çalışan şirket, gelecek yıllarda da faaliyetlerine karbon nötr olarak devam etmeyi hedefliyor.

Olumsuz çevresel etkileri önlemek, doğaya ve dünyaya sorumlu bir şirket olma gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla karbon nötr faaliyetlerini sürdürmekten mutluluk duyduklarını belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Sürdürülebilirlik yolculuğumuza kararlılıkla devam ederken; ekonomik, çevresel ve sosyal fayda yaratmayı önceliklendiriyoruz. Özellikle iklim kriziyle mücadelenin ve bu mücadeleye destek vermenin büyük bir önem kazandığı günümüzde özel sektör temsilcileri olarak bizlere de büyük görevler düştüğünün farkındayız. Bu sorumluluk bilincinin bir göstergesi olarak da yenilenebilir enerji projelerini destekliyor, faaliyetlerimizden kaynaklı sera gazı emisyonlarını 2016 yılından beri nötr hale getiriyoruz. Pandeminin tüm dünyaya hâkim olduğu bir dönemde operasyonlarımızın verimliliğine azami dikkati göstererek, kaynak tüketimini mümkün olduğunca azalttık. 2020 yılı karbon emisyonlarımız geçen yıla göre yüzde 42 oranında azaldı. Yine karbon nötrleme sürecimiz kapsamında rüzgâr enerjisine yaptığımız yatırımımız sonucunda Gold Standart Karbon Sertifikasını aldık. Pandemi nedeniyle dijitalleşmenin öneminin daha da artması sonucunda iş süreçlerimizi dönüştürerek dijital kanalların kapsamının genişletilmesi, robotik süreç otomasyonu (RPA) ve yapay zekâ ile süreçlerin otomasyonu konularında önemli aşamalar kaydettik. Gelecek yıllarda da ülkemizde ve dünyada sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik refah sağlanması yönünde önemli bir adım olarak gördüğümüz, karbon nötrleme faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.

Devamını oku

Enerji Projeleri

ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü

Yayınlanma tarihi

-

Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.

 

Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.

Devamını oku

Enerji Projeleri

YEKA Erzin’de

Yayınlanma tarihi

-

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santrali devreye alınıyor. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre; Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak üretime geçecek olan YEKA Erzin-2 GES projesi, yıl sonuna kadar tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

IC Holding’in enerji sektöründe çeyrek asrı aşan uzmanlığı ve birikimiyle faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), sürdürülebilir büyüme ve şirket portföyünü çeşitlendirme hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor. Şirket bu doğrultuda Türkiye’deki en büyük güneş santrali projelerinden biri olan 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santralini Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak devreye almaya başlıyor.

IC Enterra tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Santralimizin tüm kapasitesinin yıl sonuna kadar devreye alınması planlanmıştır. YEKA Erzin-2 projemizin tam kapasite devreye alınması ile ortalama 248,000 MWh/yıl üretim gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu üretimle yaklaşık 155 bin hanenin elektrik üretim ihtiyacı karşılanacak ve yıllık yaklaşık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonun azaltımı sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Hatay’da yer alan YEKA Erzin-2 Projesi’nin devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’nin sürdürülebilir elektrik üretimine önemli bir katkı sağlayacaklarını belirten IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Türkiye’de toplam kurulu gücü 388 MW olan 9 HES ile elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz, mevcut santrallerimizin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz. Yurtdışı çalışmalarıyla birlikte, izin süreçleri süren 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesinin yanı sıra, toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.   IC Enterra Yenilenebilir Enerji, bu yatırımlar da dikkate alındığında 2026 yılı sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

 

 

Devamını oku

Trend olan