Takip Edin

Hedef Sektör

Ağır yük kaldırmacılığı ve taşımacılığı alanında Türkiye’nin uluslar arası yüzü Aydın Vinç Grup

Yayınlanma tarihi

-

Aydın Vinç, ağır yük kaldırmacılığı ve taşımacılığı, vinç kiralama ve limanlarda tahmil tahliye hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren ve sektörünün zirvelerinde yer alan bir firmamız. Faaliyetlerine 1980 yılında, Hasan Aydın başkanlığında Bursa’da başlayan firma, gelinen süreçte 39.yılını başarıyla tamamlayarak alanında Türkiye’nin uluslar arası yüzü olmayı başardı. Aydın Vinç Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Aydın’la başarılarını konuştuk.

Aydın Vinç olarak; Türkiye’nin neresinde olursa olsun her türlü komplike ağır yük taşımacılığı ve ağır yük kaldırma hizmetini sağlayabilecek makine parkı, deneyim ve yeteneğe sahip olduklarını kaydeden Aydın, “Bünyesinde bulundurduğu mühendislik departmanı sayesinde her türlü operasyon ilk önce Autocad sanal ortamında simülasyonu ve teknik çizimlerle hazırlanarak başarılı ve en pratik şekilde tamamlanır. Türkiye’ye 1994 yılında getirilen hidrolik gantry sistemi ile kapalı ve dar ortamlarda bütün zorlu operasyonlar profesyonelce tamamlanmaktadır. 600 tona kadar 2ayrı  gantry operasyonunu aynı anda yürütme veya toplamda 1200 tona kadar operasyonu profesyonelce başarabiliriz. Hidrolik gantry sistemlerinin yanında 1300ton kaldırma kapasitesine sahip Strandjack halatlı kaldırma sistemimizde mevcuttur. Strandjack sistemi ile bilgisayarlı emniyetli bir şekilde çalıştırılır” İfadelerini kullandı.

Aydıngerçekleştirdikleri ağır yük taşımacılığı konusunda şunları dile getirdi: “Ağır yük taşımacılığı ve nakliye alanında da istenilen yükleri istenilen yere ilk önce yol etütleri yapılarak gerekli çalışmalar mühendislik departmanında kontrol edilerek uygun yöntemle operasyon tamamlanır. 2adet SPMT(uzaktan kumandalı kendinden yürüyüşlü hidrolik nakliye ekipmanı) ile her ağırlıktaki yükleri istenilen uzaklıklara taşıyabiliriz. Türkiye’nin en ağır taşıma yükü olan 2200ton ağırlığındaki Tersaneler Bölgesi’nde bulunan tersaneye ait olan geminin tersane içerisinde yüzer havuza taşıması tarafımızdan yapılmıştır. Yine karadan SPMT ile  taşınan gabari dışı yükseklik ve genişlik fazla olduğundan dolayı Ankara’dan özel izin alarak 20km uzunluğundaki en uzun gemi taşıması olan Burulaş’a ait 100ton ağırlığındaki gemi karadan taşınmıştır.”

“Makine parkımızın farkı!”

“Makine parkımızda bulunan 3adet DEMAG AC 700 Tonluk, 1adet DEMAG AC 500 Tonluk, 1 Adet LİEBERR LTM1400 400Tonluk, 6adet GROVE GMK 6300L 300tonluk(80metre anabom), 1adet GROVE GMK 5250L 250tonluk, 1adet TADANO ATF 220G 220tonluk mobil vinçlerimiz; 1adet LİEBERR LR 1300 paletli ve 1adet DEMAG CC2800-1  750Tonluk paletli kafes bomlu vinçlerimiz, 120tonluk kamyonüstü vinçlerimiz, 100metreye kadar ulaşabilen personel kaldırıcı sepetli platformlarımız mevcuttur.”

Türkiye’de vinç, ağır kaldırma, ağır nakliye ve benzer işlerin yapılmasında çeşitli makine parkıyla müşterilerinin en önemli tedarikçilerinden birisi olduklarını belirten Aydın, “Kendi özmalımız olan makine parkımızda bulunan paletli vinçler ve özellikle lastikli teleskobik vinç parkı olarak Türkiye’deki en büyük mobil vinç gurubunda bulunan 3adet DEMAG AC 700 vinçlerimizle müşterilerimizin işlerini kısa sürede ve ekonomik olarak çözebiliyoruz. Ağır nakliye gurubunda Türkiye’de sayılı firmalarda bulunan GOLDHOFER PST-SL hidrolik uzaktan kablosuz kumandalı ağır nakliye ekipmanlarımızda tesis içinde dar alanda ve sahada manevra kabiliyeti çok yüksek olan bu özel ekipmanlarla emniyetli çalışma olanağı sunmaktayız” dedi.

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hedef Sektör

“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor

Yayınlanma tarihi

-

Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.

Devamını oku

Haber

Atlas Lojistik Ödülleri 15 Yaşında

Yayınlanma tarihi

-

Atlas Lojistik Ödülleri 2024 heyecanı başladı. Başlangıcından itibaren kesintisiz olarak yoluna devam eden ve bu yıl 15. Yaşını kutlayacak lojistik sektörünün en saygın ödül organizasyonu Atlas’a yine büyük bir ilgi gösterilmesi bekleniyor.

“Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması için bundan 15 yıl önce yola çıkarken sektörün kayda değer çalışmalarını ödüllendirerek ön plana çıkarmayı amaçlamıştık.” diyen Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun;

“15 yıllık süreçte geriye dönüp geçen on dört yarışmayı değerlendirdiğimizde Atlas ödülünü almak için başvuran kişi ve şirketlerin itibarı ile ödülün kendisi arasında olumlu yönde bir etkileşim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ödülü hak ederek alan ve müzesine götürenlerin itibarı aynı zamanda ödülün itibarını da artırmaktadır. Bu olumlu etkileşim nedeniyle Atlas Lojistik Ödülünü almak isteyenlerin sayısı ve niteliği artmaktadır.” Dedi.

Devamını oku

Haber

KADIN ETKİ RAPORU LOJİSTİK SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe kadın istihdamının etkilerini ortaya koyacak “Kadın Etki Raporu” çalışmalarında verimli sonuçlar elde etmek için “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket”i lojistik sektörüne sunuyor.

UTİKAD üyesi firmaların kadın çalışanlarından ve yöneticilerinden oluşan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu (KLOG), kurulduğu 2021 yılından bu yana aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Başta Mentor – Mentee Projesi olmak üzere sektöre farklı bakış açıları kazandırmayı hedefleyen faaliyetleriyle ön plana çıkan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu” ile bu sene lojistik sektöründeki kadın çalışanların etkisini ortaya koymaya hazırlanıyor.

“KARAR VERME SÜREÇLERİNDE KADINLARIN POZİTİF DEĞERLERİNİ ORTAYA KOYABİLECEKLERİ ŞİRKET YAPILARININ SAYISINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “2021 yılında Ayşem Ulusoy’un başkanlığında kurulan Kadın Lojistikçiler Odak Grubu’nun 2024 projeleri arasında en çok önemsediklerimizden biri “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”. Çünkü “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”ndaki analizlerle lojistik sektöründeki kadın çalışanların önündeki bariyerleri azaltmak, kadınların ulusal ve uluslararası teşvik ve desteklerden yararlanmalarını sağlamak ve yönetim kademesinde kadın istihdamını artırarak karar verme süreçlerinde kadınların pozitif değerlerini ortaya koyabilecekleri şirket yapılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

“KADIN ÇALIŞANLAR İÇİN HER KADEMEDE ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün Ağustos ayında yayınladığı “Çalışma Hayatı İstatistikleri Aylık E-Bülteni”ne göre ülkemizde 32.522.000 kişi istihdam ediliyor. Erkeklerde işgücüne katılım oranı yüzde 72,4 iken kadınlarda bu oran yüzde 36,7 olarak karşımıza çıkıyor. İstihdam oranlarında da erkeklerin kadınlara yaklaşık 2 katı oranla önde olduklarını görüyoruz. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 66,9; kadınlarda istihdam oranı yüzde 32,1. Söz konusu bültendeki bir başka veride zorunlu sigortalı olanlarda erkeklerin oranı yüzde 66, kadınların oranı ise yüzde 34 olarak belirtiliyor. Bu istatistikler her ne kadar genel iş ortamını yansıtsa da lojistik sektörünün de erkek egemen bir sektör olduğunu varsaydığımızda, lojistik sektöründe de benzer bir sonuçla karşılaşacağımızı belirten UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “Kadın çalışanlar lojistik sektöründe beyaz yakalı pozisyonlarda yer alma imkanı bulabiliyorlar. Ancak belli bir kademeden sonra cam tavan dediğimiz sınırlarda kalıyorlar, kadınların yönetim kademesinde ve şirketlerin C-Level pozisyonlarında, karar verici mercilerdeki sayılarını artırmak istememiz kadar, lojistik sektöründe sahada çalışmak isteyen özellikle liman sahalarında görev almak isteyen birçok kadın çalışan da var. Dolayısıyla kadın çalışanlar için her kademede çalışma şartlarının iyileştirilmesi, eşitlikçi ve gelişime açık bir sektör ortamı oluşturmak da oldukça önemli.” diye konuştu.

“KADIN ÇALIŞAN ETKİSİ HAKKINDA ANKET”

UTİKAD, Lojistik Sektörü Kadın Etki Raporu çalışmaları kapsamında İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Demirci’den destek alıyor. Prof. Dr. Ebru Demirci tarafından hazırlanan “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket” Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nda lojistik işletmelerinde görev yapan çalışanların profilleri ile görev yaptıkları işletmelerin performansları arasındaki ilişkiyi incelemek üzere tasarlandı.

UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “KLOG olarak 150’nin üzerinde grup üyemizle birlikte sektördeki kadın gücünü, sektöre getirdiği farklılıkları paylaşmaya ve yeni nesil lojistisyenlere bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Mentor-Mentee Projesi ile grup üyemiz olan üst düzey mevkilerde görev yapan 15 kadın yönetici, 15 kız öğrenci ile eşleşerek staj dönemleri boyunca birebir çalışma imkanı bulmuştu. Bu dönemde de bu projemizin ikincisini gerçekleştireceğiz. KLOG olarak Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu sonrasında en heyecan duyduğumuz projelerimizden biri olan Mentor-Mentee Projesi ile de sektöre yeni adım atacak kadın çalışanları destekliyoruz.” dedi.

Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nun Prof. Dr. Ebru Demirci’nin katkılarıyla hazırlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Aslı Malay Tuncer, “Raporun sağlıklı ve verimli sonuçlar ortaya koyabilmesi için lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarımızı anketi yanıtlamaya davet ediyorum. Ankete katılmak ve katkı vermek isteyenler UTİKAD ile iletişime geçebilirler.” diye konuştu.

Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket için tıklayınız.

 

Devamını oku

Trend olan