Takip Edin

Proje Taşıma Lojistiği

Zeynela Finans Programı ile semi-treyler satın alımları Belarus’ta çok daha kolay olacak

Yayınlanma tarihi

-

Soycan Şirketler Grubu’na bağlı; Türkiye, Belarus ve Ukrayna’da faaliyet gösteren Zeynela Motor Vehicles, Belarus’taki bankalarla yaptığı anlaşmalarla “Zeynela Finans Programı”nı hayata geçirdi. Belarus’taki tüm firmaların Zeynela bünyesindeki semi-treyler araçlarında minimum satın alma sınırlaması olmaksızın başvurabileceği finans programı ile semi-treyler filosunu yenileyecek müşterilere, lojistik ihtiyaçlarını karşılama ve işlerini geliştirme noktasında özel danışmanlık ve kişiye/kuruma uygun leasing ve finansman koşulları sunuluyor. 

Yüksek marka kalitesi ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile uluslararası lojistik, ulaştırma, inşaat, tarım, savunma sektörlerine yönelik araçlar, ekipmanlar ve yedek parçaların distribütörlüğünü yapan Zeynela Motor Vehicles, Belarus’taki tüm firmaların Zeynela bünyesindeki semi-treyler araç alımlarında minimum satın alma sınırlaması olmaksızın başvurabileceği Zeynela Finans Programı’nı tanıttı.

İlk etapta yalnızca Belarus’ta geçerli olan program kapsamında semi-treyler filosunu genişletmek ya da yenilemek isteyen firmalar, minimum satın alma sınırlaması olmaksızın programa başvurabilecek. Firmalar Zeynela Finans Programı ile, özel danışmanlık ve kişiye/kuruma uygun leasing ve finansman koşullarından faydalanırken, esnek ödeme seçenekleriyle işlerini geliştirebilme imkânı bulacak.

Program vasıtası ile kısa vadede satışlarını yüzde 50 oranında artırmayı hedefleyen Zeynela, uzun vadede ise Avrupa taşımacılık ağında önemli transit noktalarındaki pazar hakimiyetini ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.  

Zeynela Finans Programı:

  • %0,001’den başlayan oranlar;
  • %20’den başlayan peşinat seçenekleri;
  • 5 yıla kadar ödeme vadesi;
  • Esnek ödeme koşulları
  • Para birimleri: BYN, RUR, EUR, USD.

Zeynela Motor Vehicles hakkında:

Soycan Şirketler Grubu’nun Koluman Holding (Mercedes Benz Türkiye’nin hissedarı ve en büyük distribütörü) ile ortak iştiraki olan Zeynela Motor Vehicles; Belarus, Ukrayna ve Türkiye şirketleriyle dünya standartlarındaki kaliteli ve uzun ömürlü ticari araçları, satış sonrası hizmetler ile rekabetçi imkanlarla sunmakta, vizyoner bakış açısı ile sektörün önde gelen uluslararası markalarını bünyesine katarak faaliyet gösterdiği pazarlarda satış ağını geliştirmektedir.

2019 yılında, Avrupa taşımacılık ağında önemli bir transit noktası olan Belarus’ta kurulan ve 2020 yılında Ukrayna ve Türkiye şirketlerinin kurulmasıyla ürün yelpazesi, hizmet ve faaliyet alanını genişleten Zeynela, yüksek marka kalitesi ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile uluslararası lojistik, ulaştırma, inşaat, tarım, savunma sektörlerine yönelik araçlar, ekipmanlar ve yedek parçaların distribütörlüğünü yapmaktadır. Otomotiv alanında yetkin ekip yapılanmaları ile her girdiği ülkede, bünyesine kattığı markaları başarılı bir şekilde temsil eden Zeynela, halihazırda Anadolu Isuzu, Koluman ve Yıldız Treyler markalarının Belarus ve Ukrayna’daki resmi distribütörlüğünü üstlenmektedir.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enerji Projeleri

YEKA Erzin’de

Yayınlanma tarihi

-

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin (ENTRA) 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santrali devreye alınıyor. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre; Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak üretime geçecek olan YEKA Erzin-2 GES projesi, yıl sonuna kadar tam kapasite ile çalışmaya başlayacak.

IC Holding’in enerji sektöründe çeyrek asrı aşan uzmanlığı ve birikimiyle faaliyet gösteren IC Enterra Yenilenebilir Enerji (ENTRA), sürdürülebilir büyüme ve şirket portföyünü çeşitlendirme hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor. Şirket bu doğrultuda Türkiye’deki en büyük güneş santrali projelerinden biri olan 136 MWm kapasiteli YEKA Erzin-2 santralini Ağustos sonu itibariyle kademeli olarak devreye almaya başlıyor.

IC Enterra tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Santralimizin tüm kapasitesinin yıl sonuna kadar devreye alınması planlanmıştır. YEKA Erzin-2 projemizin tam kapasite devreye alınması ile ortalama 248,000 MWh/yıl üretim gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu üretimle yaklaşık 155 bin hanenin elektrik üretim ihtiyacı karşılanacak ve yıllık yaklaşık 157 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonun azaltımı sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Hatay’da yer alan YEKA Erzin-2 Projesi’nin devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’nin sürdürülebilir elektrik üretimine önemli bir katkı sağlayacaklarını belirten IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Türkiye’de toplam kurulu gücü 388 MW olan 9 HES ile elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz, mevcut santrallerimizin yanı sıra yeni yatırımlarla büyümeyi hedefliyoruz. Yurtdışı çalışmalarıyla birlikte, izin süreçleri süren 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projesinin yanı sıra, toplam kurulu gücü 485MW olacak depolamalı RES ve GES yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.   IC Enterra Yenilenebilir Enerji, bu yatırımlar da dikkate alındığında 2026 yılı sonu itibarıyla toplamda işletme ve yatırım sürecindeki lisanslı proje portföyünde yaklaşık 1200 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

 

 

Devamını oku

Proje Taşıma Lojistiği

Lojistik Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Yayınlanma tarihi

-

Mars Logistics ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliği ile bu sene 21.’si düzenlenen, bütün üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

 

2004 yılından beri düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na bütün kategorilerde toplamda 1.000’e yakın öğrenci başvurdu. Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerinin başvurusuna açık olan, 3 kategoriden oluşan yarışmada öğrenciler ilk etapta kendilerine verilen gerçek lojistik vakaların çözümleri için kurdukları 3 kişilik takımlarla birlikte grup halinde çalıştı. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen çözümler sonucunda final etabına 6 takımdan toplam 18 öğrenci kaldı.

Öğrencilerin vaka çözümleme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmada, yarışmacılardan vakaları çözerken bilgi ve becerilerini kullanmalarının yanı sıra analitik düşünme ve bütünsel bakış faktörlerinde de başarılı olmaları bekleniyor.

Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan final etabında yarışacak üniversiteler ve öğrenciler şu şekilde:

Kategori A (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Maltepe Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü – Hüma Beyza Fırat, Muhammet Yavuz Yardımcı, Furkan Yıldırım
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Lojistik Yönetimi Bölümü – Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk, Nazım Berktuğ Aşer

Kategori B (Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Gazi Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü – İrem Merve Kent, Güler Buse Duman, Hatice Batmaz
Trakya Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü – Umut Şentürk, Merve Yazıcı, Serra Yağcı

Kategori C (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Yaşar Üniversitesi, Lojistik Programı – Buse Özırmak, Gülsu Öğretim, Aleyna Nur Bekmezli
İzmir Kavram MYO, Lojistik Programı – Asrın Dönmez, Talha Pekbey, Furkan Akgün

Devamını oku

Enerji Projeleri

Enerji rüzgar Yatırımları Hızlandı

Yayınlanma tarihi

-

Rönesans Enerji rüzgar yatırımları için ,Almanya’dan 165 milyon dolarlık finansman sağladı.

Türkiye’nin en büyük üç yeşil enerji şirketinden biri olma hedefi doğrultusundaki çalışmalarına hız veren Rönesans Holding ve TotalEnergies ortaklığındaki Rönesans Enerji, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ihracat kredi garantisi desteğiyle 15 yıl vadeli 165 milyon dolarlık finansman sağladı. 

Rönesans Enerji’nin hayata geçireceği projeler için Alman İhracat Kredi Ajansı (ECA) garantisi ile alınan finansmanda HSBC; Yeşil Kredi Koordinatörü, Koordinasyon ve Yapılandırma Bankası, Finansman Sağlayıcısı, Teminat Temsilcisi ve ECA Destekli Kredi Veren Banka, ING ise ortak düzenleyici ve ECA Destekli Kredi Veren Banka olarak yer aldı.

Uzun vadeli geri ödeme süresi ve rekabetçi kredi maliyeti ile yatırım için en uygun şartları sunan finansman, benzerlerinin aksine yerel banka garantisi gerektirmemesiyle öne çıkıyor. Elde edilen bu önemli finansman ile birlikte, Rönesans Enerji, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı Rüzgar Enerji Santrali – 3 (YEKA RES – 3) projeleri kapsamında ilk operasyonel tesisini hayata geçirmiş olacak. Rönesans Enerji, YEKA-3 projelerini hayata geçirmesiyle birlikte, Türkiye genelinde kurulu olan 166 MW hidroelektrik santral kapasitesine 189 MW’lık yeni rüzgar enerjisi santrali ekleyerek yenilenebilir enerji kapasitesini iki katın üzerine çıkaracak. Rönesans Holding’in gerçekleştirdiği ilk ‘Yeşil Kredi’ işlemi olan finansman, aynı zamanda sektördeki ilk YEKA RES – 3 kredilerinden biri olma özelliği taşıyor.

Yenilenebilir enerji portföyü ile büyümeye devam edecek

Müteahhitlik ve yatırım faaliyetlerinin yanı sıra enerji sektöründe de büyümesini sürdüren Erman Ilıcak liderliğindeki Rönesans Holding, 2023 yılında TotalEnergies ile yaptığı ortaklık anlaşmasıyla, Rönesans Enerji’nin yüzde 50 hissesinin TotalEnergies tarafından satın alındığı uluslararası bir iş birliğine daha imza atmıştı. 

 

Ortaklık dönemi ile yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile büyümeye devam ederek Türkiye’nin en büyük üç yeşil enerji şirketinden biri olmayı hedefleyen Rönesans Enerji, sağladığı son finansman ile birlikte 2028’e kadar 2.000 MW’lık yeşil enerji yatırım hedefi için ise büyük bir adım atmış oldu.

 

Net sıfır emisyon hedefimize ulaşma yolunda önemli bir dönüm noktası

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak konuyla ilgili şunları söyledi: “Rönesans Enerji’de hedefimiz 2028 yılına kadar Türkiye’nin Ulusal Enerji Planı’nda belirtilen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7-10’unu gerçekleştirmek. TotalEnergies ile yaptığımız ortaklık anlaşmasının hemen ardından hedefimize ulaşmak için somut adımlar attık. Bu yeni finansman anlaşması, net sıfır emisyon hedefimize ulaşma yolunda önemli bir dönüm noktası olurken, bir yandan da ülkemizin rüzgar enerjisinde hedeflenen yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşmasına da aktif olarak katkıda bulunuyor. Bu yönde ilerleme kaydederek ülkenin fosil yakıtlara olan bağımlılığını ve dolayısıyla sera gazı emisyonlarını azaltmak için Almanya İhracat Kredi Ajansı (ECA) ve diğer uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

Rönesans Holding Enerji Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Hatem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni finansmanla, mevcut yatırım portföyümüzdeki üç rüzgar enerji santralini tamamlayarak kapasitemizi bir yıl içinde iki katından fazla bir seviye olan 355 MW’a çıkaracağız. Bu adım, Türkiye’nin en büyük üç yeşil enerji şirketinden biri olma hedefimize bizi daha da yaklaştıracak. Geniş ölçekli Mühendislik-Tedarik-İnşaat (EPC) uzmanlığımız ve son derece rekabetçi oranlarla uluslararası finansman alma becerimiz sayesinde Türkiye’nin yeşil enerji dönüşümüne katkıda bulunmayı istiyoruz. Tamamı yurt dışından olmak üzere 15 yıl vadeli ve piyasadaki en düşük maliyetli kredilerden birini almak hem şirketimiz hem de sektörümüz için oldukça önemli bir kazanım. Bu yatırım ve finansman büyüme hedeflerimize ulaşmamızda çok önemli katkı sağlayacak” dedi.

Toplam 27 rüzgar türbini kurulacak

Bu proje ve finansmanı, sürecin her aşamasında tüm paydaşlar için önemli başarılara işaret ediyor. Anlaşma, YEKA şartnamelerinin yerel gereksinimlerini karşılamak için sofistike bir yapı kullanarak Almanya ECA aracılığıyla elde edilen kredi miktarını en üst düzeye çıkarıyor. Bu anlaşmayla finanse edilecek 189 MW’lık yeni kapasite üç tesise bölünecek. En büyükleri olan 84 MW kapasiteli 12 türbinin Malatya Sağıluşağı’nda, 56 MW kapasiteli sekiz türbinin Çorum Osmancık’ta ve 49 MW kapasiteli yedi türbinin ise Sivas Kayalar’da kurulması planlanıyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye’de yaklaşık 340 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması ve yılda tahmini 345 bin ton CO2 emisyonunun önlenmesi hedefleniyor.

Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını optimize etmek üzere tasarlanan YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı) modeli kapsamında hayata geçirilecek olan 189 MW’lık üç rüzgar enerjisi santrali projesi, 20 farklı bölgede toplam 850 MW kapasite tahsis edilen üçüncü rüzgar enerjisi projesi (RES-3) ihalesi kapsamında Rönesans Enerji’ye verildi. Mevcut YEKA ihaleleri arasında, Rönesans en hızlı finansal kapanışlardan birini gerçekleştirdi ve YEKA RES-3 projesi için verilen ilk finansmanlardan birini aldı.

2024 yılı sonundan itibaren kademeli olarak faaliyete geçecek

Her üç tesisin de 2024 yılı sonundan itibaren kademeli olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Türkiye’de ticari olarak mevcut en yüksek kapasiteli 7 MW rüzgar türbinleri kullanılacak ve kuleler, kanatlar ve jeneratörler de dahil olmak üzere ekipmanın büyük bir kısmı Türkiye’den tedarik edilecek.

HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Caner Işlak yaptığı açıklamada, “Bu ezber bozan finansman için Koordinasyon ve Yapılandırma Bankası ve Yeşil Kredi Koordinatörü olmaktan mutluluk duyuyoruz. HSBC olarak müşterilerimizin hedeflerini destekleyen önemli işlemleri hayata geçirmek için onlarla yakın çalışmayı önemsiyoruz” dedi.

ING Yapılandırılmış İhracat Finansmanı Genel Müdürü Bart Ponsioen ise şu açıklamayı yaptı: “İhracat finansmanı ve sürdürülebilir finansman konusundaki derin bilgi birikimimiz ve ilişki odaklı yaklaşımımızla, Rönesans Holding ve TotalEnergies’i Türkiye’deki enerji dönüşümünü hızlandırma yolunda desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte yer alan tüm tarafları tebrik ederiz.”

 

 

Devamını oku

Trend olan