Proje Taşıma Lojistiği
ULUSLARARASI YÜK TAŞIMACILIĞINDA RO-RO KULLANIMI YÜZDE 47 ARTTI
Uluslararası yük taşımacılığında pandemi kaynaklı sorunlar, kombine yük taşımacılığını ve Ro-Ro kullanımını önemli oranda artırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İstatistiklerine göre Ro-Ro taşımaları yılın ilk yarısında yüzde 47,3 arttı. Taşımalarının yaklaşık yüzde 90’ını Ro-Ro odaklı gerçekleştiren Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, pandemi döneminde önemi daha da artan intermodal taşımacılığın payının Ro-Ro hatları sayesinde daha da artacağını belirtti.
Lojistik sektörü, pandemi döneminde de alternatifler yollar ile uluslararası ticaretin ve tedarik zincirinin sorunsuz akışını sağlamaya devam ediyor. Bu süreçte uluslararası yük taşımacılığında kombine yük taşımacılığı (intermodal taşımacılık) ve Ro-Ro kullanımı öne çıktı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) Denizcilik İstatistiklerine göre düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan tır, tır tankeri, treyler, çekici, yük vagonu sayısı Ocak-Haziran 2021 döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47,3 arttı ve 314 bin 343 oldu.
Türkiye’de intermodal taşımacılık odaklı kurulan ilk şirket olan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin uluslararası yük taşımacılığında Ro-Ro ve intermodal çözümlerin daha çok önem kazanacağını ifade etti. Avrupa’ya açılan kara yolu gümrük kapılarında zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğunu anımsatan Talay, teslimat sürelerinde de kara yoluyla rekabet eder hale gelindiğini vurguladı.
“Taşımalarımızın yüzde 90’ını Ro-Ro odaklı yapıyoruz”
Talay, “Sadece pandemi kaynaklı engeller değil, bazı ülkelerde yaşanan ‘transit geçiş belgesi’ gibi sorunlara karşı da intermodal taşımacılık ve Ro-Ro taşımacılığı önemli avantajlar sağlıyor. Sarp Intermodal olarak toplam taşımalarımızın yaklaşık yüzde 90’ını kara ve demir yoluna entegre Ro-Ro taşımacılığı odaklı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
“Pandemi engelleri Ro-Ro ile aşıldı”
Uluslararası taşımacılık yapan lojistik şirketlerinin pandemi engellerini aşmak için Ro-Ro seferlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Talay, “Biz de Sarp Intermodal olarak müşterilerimizin talepleri doğrultusunda özellikle Avrupa ülkelerine yönelik taşımalarımızda Ro-Ro hatlarını daha çok kullandık. Kara yoluyla birden çok sınır kapısının geçildiği hatlarda Ro-Ro seferleri ithalat ve ihracatçılarımıza büyük kolaylık sağladı.” değerlendirmesinde bulundu.
Hedef Sektör
“Rüzgarın Kanatları” Belgesel Filminin Üçüncü Bölümü İzleyiciyle Buluşuyor
Enerjisa Üretim’in hazırladığı “Rüzgarın Kanatları” belgesel serisinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgesel, Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarını, teknolojik gelişmeleri ve kadın istihdamını ele alarak enerji okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Enerjisa, YEKA projeleriyle 2026’ya kadar 1000 MW kapasiteye ulaşmayı amaçlıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Bora Şekip Güray, Türkiye’nin 12 GW’lık rüzgar kapasitesinin 2035’te iki katına çıkabileceğini belirtiyor. Üçüncü bölüm, Habitat TV ve Enerjisa YouTube kanalında izlenebilir.
Proje Taşıma Lojistiği
MAN’ın Hidrojen Kamyonu hTGX’e İnovasyon Ödülü
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025 Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Sıfır emisyonlu ürün portföyünü genişleten MAN, bu ödülle sürdürülebilir karayolu taşımacılığında bir kez daha öne çıktı. MAN, ödülü Almanya’daki IAA Ticari Araçlar fuarında aldı.
hTGX, Testlerde Üstün Performans Sergiledi
MAN hTGX, Avusturya’daki yol testlerinde IToY jürisi tarafından dizel benzeri performansı ve 600 kilometrelik menziliyle övgü topladı. Jüri, aracın hidrojen motorunun ve basit egzoz sistemiyle sunduğu teknolojik avantajları vurguladı.
MAN, Hidrojen Kamyonunu 2025’te Teslim Edecek
MAN, hTGX’i 2025’te Almanya, Hollanda, Norveç gibi ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi planlıyor. 600 kilometre menzile sahip kamyon, ağır yük taşımacılığında sıfır emisyonlu bir alternatif olacak.
Enerji Projeleri
ENSİA WindEnergy Hamburg Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
Temiz enerji alanında faaliyet gösteren şirketleri ve profesyonelleri bir araya getiren WindEnergy Hamburg Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuara Türkiye’nin temiz enerji kümesi ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), kurumsal üyeleriyle birlikte ENSİA Pavilyonu çatısı altında katılım sağladı.
Dünyanın dört bir yanından 40 bini aşkın sektör profesyonelinin katılım gösterdiği fuardan paylaşım yapan ENSİA, ilk gününü yoğun ilgiyle geride bıraktığını açıkladı. Hamburg Başkonsolosu Sn. Emine Derya Kara ve Hamburg Ticaret Ateşesi Sn. Yıldız Onur, ENSİA Pavilyonu’nu ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
ENSİA yetkilileri, stantlarında tüm üyelerini ve temiz enerji paydaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, fuara katılan tüm firmalara başarı dileklerinde bulundu.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi