Takip Edin

Özel Haber

Ali Baykal: HBA Akü olarak müşterilerimize her türlü eğitimi sağlıyoruz

Yayınlanma tarihi

-

ali baykal

HBA Akü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baykal, “HBA Akü olarak müşterilerimize her türlü eğitimi sağlıyoruz” dedi.

HBA Akü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baykal, akü ile alakalı olarak müşterilerine çözüm odaklı yaklaştıklarını ifade etti. Baykal şunları söyledi: “Sektördeki çalışmalarımızı 3. nesil olarak sürdürüyoruz. Firmamız 1970’lerde kuruldu. Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahibiz. Firmamız tam 13 yıl benim yönetimimde gidiyor. Güven, kalite ve müşteri memnuniyeti ilkesi ile çalışmalarımızı profesyonel bir şekilde yürütüyoruz. Ürünlerimiz birçok sektörde kullanılıyor. Stok ve enerji ihtiyacı olan yerlerde ürünlerimiz çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Ürünlerimizde genelde kaliteyi ön planda tutmaya gayret ediyoruz. Hedefimiz yüzlerce, binlerce adet satmak değil. Doğru ürün, mutlu tedarikçi, mutlu müşteri… Biz makaslı platformlarda birçok ürünü denedik. Çeşitli sorunlar çıktı. Şu an mevcut ürünlerimiz müşterilerimizden tam not alıyor. Dolayısıyla müşteri memnuniyeti bizim çalışma pramitimizin başında geliyor. Müşterilerimize en iyisini sunmak hedefimiz. Makaslı platformlarda hiçbir sorun yaşamadık.

hba akü

Akü ile alakalı müşterilere ücretsiz eğitim veriyoruz

Normalde bizim alışık olduğumuz kapasitenin 5’te 1’i kullanımıdır. Makaslı platformlarda kapasitenin 2 katı kullanılıyor. Bu da akülerin ciddi problemler yaşanmasına neden oluyor. Biz de ciddi problemler yaşamıştık zamanında. Ama şimdi HBA akülerimiz ile hiçbir problem yaşamadık ve kullanım ömrümüz de akülerde 3 yıla kadar çıkabiliyor. Çalışmış olduğumuz firmalardan almış olduğumuz firmalardan aldığımız bilgilere göre konuşacak olursak iş makineleri o işin dışında da kullanılıyor. Çok uzun zamanlı bir şekilde makine kullanılırsa, akülerin bakımı da yapılmazsa önemli sorunlar çıkar. Eskiden kiralama usulüyle yapılan işlerde kiraya veren firmalar bu bakımı yapıyordu ama şimdilerde dolar kurunun da yükselmesi sonucu işin rengi değişti diyebiliriz. Kiralayan ve kiracı arasında belirli bir eğitimin verilmesi gerekiyor. Satıcının, alıcının, kiralayanın eğitimi ve iyi niyeti burada çok önemli. Çalıştığımız müşterilerin çalışanlarına akü anlamında teknik eğitimler veriyoruz. Akü ile ilgili müşterilerimize A’dan Z’ye bilgi veriyoruz. Test talep edilmesi durumunda bu testleri de bedelsiz bir şekilde yerine getiriyoruz. Ürünlerimizle ilgili herhangi bir sorunumuz yok. 6-7 yıl sonra yerli üretim lityum akü üzerine çalışıyoruz. Umarım bunu gerçekleştirir ve piyasada önemli bir boşluğu yerine getirmiş oluruz. Lityumlarda hızlı şarj özelliği var. Lityumla vardiyalar arası akü şarjı ortadan kalkıyor. Makaslı platform, taşıma kaldırma sektörü ekonomik anlamda iyi gidiyor. Umarım pandemi sürecinde diğer sektörlerimiz de bir an önce toparlanır ve özlediğimiz güzel günler geri gelmiş olur.”

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Özel Haber

Makine sektörü WIN EURASIA’da yeni pazarlara odaklanacak

Yayınlanma tarihi

-

Tüm imalat ve hizmet sektörlerine sunduğu çözümler ve 60 milyar doları aşan hacminin yanı sıra  dijital ve yeşil dönüşüm konularında önemli adımlar atan Türkiye makine sektörü, Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) öncülüğünde ihracat performansını artırmaya devam ediyor. 2024 yılını 28,3 milyar dolarlık ihracatla tamamlayarak güçlü pazar konumunu elinde tutan sektör, 28-31 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan WIN EURASIA’da alternatif pazarlara odaklanmayı ve yeni iş birlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Tüm imalat ve hizmet sektörlerinin yanı sıra tarım sektörünün de yürüttüğü sistemleri de geliştirip kuran makine sektörü dijital ve yeşil dönüşüm odağında büyüme yolculuğunu sürdürüyor. Geçtiğimiz yılı 28,3 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan sektör yenilikçi çözümleriyle yeni pazarlara odaklanarak ihracatını artırmayı hedefliyor. Türk makina imalatı sektörünün, diğer yan sektörler ile beraber ilerlemesine ve kalkınmasına katkıda bulunma amacıyla çalışmalarını sürdüren sektörün küresel rekabette güçlenmesinde etkin rol oynayan Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) ise, 31 yıldır imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider Otomasyon ve Makine Teknolojileri Fuarı WIN EURASIA’da makine sektörünün yeni pazarlara odaklanmasına katkı sunuyor.

 

Teknoloji arenası sunan fuar

60 milyar dolar imalata karşın 80 milyar doları aşan hacmi ile Türkiye’nin önemli bir makine pazarı konumunda olduğunu ve bu yıl da WIN EURASIA ile alternatif pazarlara odaklanacaklarını belirten Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreteri Zühtü Bakır, WIN EURASIA’nın sektör için taşıdığı önemi şu sözlerle vurguladı: “WIN EURASIA, merkezinde makine imalat sistemleri olmak üzere ülkemizin adeta bir teknoloji arenasına dönüşmesini sağlayan en önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. Burada, en ileri seviyedeki teknolojileri ve trendleri görebiliyor, deneyimleyebiliyoruz. Günümüzde tüm imalat sistemlerinde insansız çözümler arayışı ön planda ve bu süreci ‘ileri otomasyon’ olarak tanımlamak daha doğru olur. Endüstri 4.0 kavramı sahada yerini bulmaya başlarken, firmaların rekabetçi kalabilmesi için bu dönüşüme kayıtsız kalma şansı yok. MAKFED çatısı altındaki makine imalatçıları ile teknoloji ve girdi sağlayıcı firmalar için WIN EURASIA, her yıl daha da artan bir ilgiyle sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor.”

 

Küresel iş birlikleri ile kapsamlı fuar deneyimi

İmalat sanayinin tüm bileşenlerini tek bir çatı altında toplayarak sektöre kapsamlı bir deneyim sunan WIN EURASIA, küresel iş birliklerine ve sektörel dönüşüme yön vermeye devam ediyor. Fuarın sunduğu fırsatlara değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, “31 yıldır yenilik ve verimliliğin merkezi olan WIN EURASIA, uluslararası ziyaretçileriyle küresel iş birliklerine kapı aralarken, katılımcı firmalara yeni pazarlara açılma ve rekabet avantajı elde etme imkânı sunuyor. Üretim sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli platformlardan biri olarak, en yeni teknolojileri endüstri profesyonelleriyle buluşturuyor ve otomasyon, dijitalleşme ile sürdürülebilirlik alanlarında güçlü iş birliklerinin önünü açıyoruz. Bu dönüşüm sürecinde makine sektörü de kritik bir rol üstleniyor. Türkiye hem 60 milyar doları aşan hacmi hem de her geçen gün ihracatını artıran yapısıyla önemli bir makine pazarı konumunda. Dijital dönüşüm odağında üretimlerini gerçekleştiren makine sektörünün fuarda sergileyeceği yenilikçi çözümler de, sektörün gelişimi ve yeni pazarlara açılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Teknoloji odaklı ürün ve çözümler fuarda yerini alacak

2024 yılında 19 ülkeden 750 katılımcı ve 41.554 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan WIN EURASIA’nın 31. edisyonuna bu yıl daha da yoğun bir katılım bekleniyor. 2025 yılında da teknoloji odaklı ürün ve çözümleri sektör temsilcileriyle buluşturmaya hazırlanan fuar, genişleyen ürün gruplarıyla otomasyona geçiş ve sektörel gelişime yönelik kapsamlı bir vizyon sunacak. Fuarda, Elektrik, Elektronik ve Enerji Otomasyonu, Endüstriyel ve Fabrika Otomasyonu, Robotik Otomasyon ve Dijital Fabrika Teknolojileri, Makine Otomasyonu ve Teknolojileri, Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri gibi üretim süreçlerinin temel bileşenleri sergilenecek. Bunun yanı sıra, geleceğin üretim teknolojilerine odaklanan özel alanlar da fuar kapsamında yer alacak. 5G Arena, Kaynak Uygulama Özel Alanı ve Endüstriyel Yapay Zeka gibi özel alanlar, sektördeki en yeni gelişmeleri tanıtacak. Ayrıca, Hidrojen ve Yakıt Hücreleri Özel Alanı, enerji dönüşümüne yönelik yenilikleri ön plana çıkararak sürdürülebilir çözümleri sektörle buluşturacak.

Devamını oku

Özel Haber

Uzmanlar Platformu’nun Etkinliği Fark Yarattı: Yeni Ürünler Görücüye Çıktı

Yayınlanma tarihi

-

19 Nisan 2025’te Uzmanlar Platform tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Müşteri Günleri, fabrikanın yanında bulunan 10 bin m²’lik alanda gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 1000’e yakın firmanın katıldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü. lansman ’da katılım sağlayan müşterilere özel, makine ve hediye çekilişleri yapıldı.

Grup şirketlerinden Ay Platform, Uzman Lift ve Ay Lift de etkinlikte yer aldı.

Yurt içi piyasada %70 pazar payına sahip olan Uzmanlar Platform, müşteri günlerini ilk kez 2016’da düzenlemeye başlamış, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından bu yıl etkinliği tekrar gerçekleştirmişti.

Program, Kuran tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliğe Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve ekibi de katılarak alanı gezdi. Belediye Başkanı’na, Uzmanlar Platform Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tursun ve Fabrika Müdürü Serhan Günaydın ürünler hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte PLATFORMDER Başkanı Saruhan Yönetimi, ARÜSDER Başkanı  Musa Ertunç ve Yönetimi, İMİAD Başkanı Görkem Durmuş ve LİUGONG  Avrupa Başkanı Howard Dale katıldı. Katılımcılar arasında hem sektörün önemli sivil toplum kuruluşları hem de uluslararası temsilciler dikkat çekti.

Uzmanlar Platform ’un 2013 yılında başladığı araç üstü sepetli platform üretimi, 2016’dan bu yana Kocaeli Kartepe’deki tesislerinde devam ediyor. Etkinlikte sergilenen yeni ürünler, yoğun ilgi gördü ve bazı firma temsilcileri siparişlerini hemen iletti.

Firma ayrıca yerli ve milli üretim kapsamında geliştirdiği vinç projesinin ilk makinelerini bu etkinlikte tanıttı. Aylift firması tarafından ithal edilen Çin menşeli LIUGONG marka makaslı ve eklemli platformlar da sergilendi.

Yurt dışı ihracat atağını sürdüren Uzmanlar Platform, Ortadoğu, Batı Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı sevkiyatlarla uluslararası pazardaki etkisini artırmaya devam ediyor.

Etkinlikle ilgili geniş haber, fotoğraf ve sunum içerikleri TKU Magazin Dijital E-https://www.tkumagazin.com/e-dergi/Dergisi’nde yer alacak. Etkinliğe katılanlar ile özel röportajlar. Gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Devamını oku

Özel Haber

UTİKAD Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy, lojistiğin güçlü kadınlarını Yolaçık Podcast’inde anlattı

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye’nin lojistik liderlerinden Ayşem Ulusoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın moderatörlüğünde gerçekleşen YolAçık Podcast’e konuk oldu. Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.” dedi.

Akca Lojistik, kadınların sektörde güçlenmesini ve daha fazla yer almasını teşvik etmek misyonundan hareketle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şirketin dijital içerik platformu YolAçık Podcast’te Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy’u ağırladı. Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça’nın konuğu olan Ulusoy, iş hayatına giriş hikayesini ve erkek egemen lojistik sektöründe kadınların yarattığı farkı anlattı.

Kadınlar Lojistikte Daha Fazla Yer Almalı!

Podcast’in bu özel bölümünde Ayşem Ulusoy, 39’uncu yaşını kutlayan UTİKAD’da, ilk kez lojistik sektöründeki kadınları bir araya getirerek sinerji yarattıklarını anlattı. Ulusoy, sektördeki yönetici kadın sayısını artırmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

“Kadın lojistikçiler harika bir dayanışma içinde ve bizler birbirimizin ilhamı olmak istiyoruz. Hedefimiz C-level, yani karar mekanizmalarında, yönetim kurullarında kadın sayısını artırmak… Kadınlar ancak üst düzey pozisyonlara geldiğinde sektörün dinamiklerini değiştirebiliyor. Üst düzey yöneticilerle genç kızlarımız bir arada çalışıyor, Mentor-Mentee programları uyguluyoruz. Biz kadınlar yolumuzu aça aça, rüzgarı arkamıza ala ala sektörde ilerliyoruz. Son dönemde sektörde gördüğümüz C-level kadınlarımız da bizi gururlandırıyor ve bunları hep birlikte kutluyoruz.”

Kadınların lojistik sektöründeki varlığının giderek arttığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Ulusoy, “Lojistikte kadın gücünü artırmak, sadece bireysel kariyer yolculukları için değil, sektörün daha sürdürülebilir ve verimli olması için de kritik bir adımdır.”

Kadın Liderler İş Dünyasını Nasıl Dönüştürüyor?

Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça da programda lojistik gibi geleneksel olarak erkek egemen sektörlerde kadınların varlığı, sadece toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değil, iş süreçleri ve yönetim anlayışı bakımından da büyük bir fark yarattığını belirtti. Akça, kadın liderlerin iş dünyasına kattığı değeri şu sözlerle vurguladı:

“Kadın yöneticilerin olduğu şirketlerde karar süreçleri daha analitik işliyor, kriz yönetimi daha güçlü yapılıyor ve şirketler daha dayanıklı hale geliyor. Türkiye’de kadınların üst düzey yönetici oranı hala yüzde 11 seviyelerinde. Lojistik gibi sahada operasyonel faaliyetlerin yoğun olduğu sektörlerde, kadınların varlığını artırmak için özel çaba sarf edilmesi gerekiyor. Ancak kadınların başarılı olduğu her pozisyonda, şirketlerin genel performansının da yükseldiğini görüyoruz.”

Türkiye’nin Lojistik Potansiyelinde Kadınların Gücü

Küresel ticaretin merkezinde bulunan Türkiye’nin, transit taşımacılıkta büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Akça, bunun tam anlamıyla değerlendirilmesi için sektörün daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya evrilmesi gerektiğini söyledi. Akça, “Kadın istihdamının artırılması ve üst yönetimde daha fazla kadına yer verilmesi, Türkiye’nin lojistik gücünü artıracak en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.” dedi.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan