Takip Edin

İş ve İnşaat Makineleri

İnşaatta Sektöründe Toparlanma Beklenmiyor

Yayınlanma tarihi

-

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı. Faaliyet Endeksi’nin oldukça düşük seviyelere indikten sonra ağustos ayında eşik değerin hemen üzerine çıkmayı başardığını gösteren Rapor, ağustos ayında tüm endekslerin geçen yılın aynı ayına göre azaldığını ve tüm endekslerdeki düşüşün birleşik Beton Endeksini de aşağı çektiğini ortaya koydu.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içerisinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan öncü bir göstergedir.

Hazır Beton Endeksi 2024 Ağustos Ayı Raporu’na göre, Faaliyet Endeksi oldukça düşük seviyelere indikten sonra ağustos ayında eşik değerin hemen üzerine çıkmayı başarmış görünmektedir. Beklenti ve Güven endeksleri de yükselmiştir, ancak hâlen eşik değerin altında yer almaktadır. Her 3 endeksteki yükseliş sonrasında Hazır Beton Endeksi de artmış olmakla birlikte Beklenti ve Güven Endekslerinin düşük seyretmesi nedeniyle Beton Endeksi eşik değerin altındadır.

Geride bıraktığımız ağustos ayında tüm endeksler geçen yılın aynı ayına göre azalmış durumdadır. En fazla daralma Faaliyet ve Güven Endekslerinde görünmektedir. Beklenti Endeksi de görece daha düşük bir daralma göstermiştir. Tüm endekslerdeki düşüş birleşik Beton Endeksini de aşağı çekmiş durumdadır.

 

Raporun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Geride bıraktığımız ağustos ayında tüm endeksler geçen yılın aynı ayına göre azalmış durumdadır. Tüm endekslerdeki düşüş birleşik Beton Endeksini de aşağı çekmiştir.” dedi.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İş ve İnşaat Makineleri

BORUSAN CAT, MOBİL TANITIM ARACINDA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, İstanbul Maltepe’deki mobil tanıtım aracında ziyaretçileri ile buluşmaya devam ediyor. Ziyaretçiler, Borusan Cat mobil tanıtım aracında 15 Eylül Pazar gününe kadar makineleri yakından inceleyerek şirketin yenilikçi çözümleri ve özel kampanyalar hakkında ayrıntılı bilgi edinebilecek.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, mobil tanıtım aracı ile İstanbul Maltepe’de ziyaretçileri ile buluşacak. Ziyaretçiler, 15 Eylül Pazar gününe kadar alanda sergilenen iş makinelerini yakından inceleyebilecek ve Borusan Cat’in sunduğu tüm hizmetler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı bulacak.

 

E5 Karayolu yan yol üzerinde, 6 numaralı Maltepe metro istasyonu çıkışında yer alan mobil tanıtım aracı, Borusan Cat’in yüksek kalite, yüksek kazanç ve yüksek performans sunan ürünlerini tanıtıyor. 4 Eylül Çarşamba günü eğlenceli aktivitelerin de düzenlendiği bir mangal organizasyonunun ev sahipliğini yapan araç, her salı ve perşembe sabahı düzenlenecek kahvaltı organizasyonlarında da misafirlerini ağırlayacak.

 

15 Eylül’e kadar mobil tanıtım aracını ziyaret eden tüm konuklar, bakım hediyeleri, kur indirimi ve taksit imkanları gibi cazip kampanyalardan da faydalanabilecek.

 

Devamını oku

İş ve İnşaat Makineleri

Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı Binalar Yıkılmaya Başlandı

Yayınlanma tarihi

-

Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor.
Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
Dulkadiroğlu ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan binaların yıkımı, iş makineleriyle kontrollü şekilde yıkılıyor.

Devamını oku

İş ve İnşaat Makineleri

BORUSAN CAT İŞ MAKİNELERİ, ZİYARETÇİLERİ İLE BULUŞUYOR

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, 11 Temmuz 2024’ten itibaren önümüzdeki aylarda çeşitli lokasyonlarda iş makinelerini ve hizmetlerini tanıtmak için Borusan Cat aracında konuklarını ağırlayacak.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, 11 Temmuz 2024’ten itibaren mobil tanıtım aracı ile ziyaretçilerini ağırlayacak. Ziyaretçiler, Borusan Cat mobil tanıtım aracında şirketin benzersiz çözümleri ve özel ürünleri hakkında bilgi alabilecek.

 

İlk durak İstanbul, Anadolu Yakası 

Bu sene kuruluşunun 30. yılını kutlayan Borusan Cat, “Her sahada senin yanında” mottosuyla hayata geçireceği buluşma etkinliklerinin ilkini İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirecek. Maltepe’de, E5 Karayolu yan yolda, 6 numaralı Maltepe metro istasyonu çıkışında konuklarını ağırlayacak Borusan Cat mobil tanıtım aracında ziyaretçiler; kendi sınıflarında performans, yakıt tüketimi ve teknoloji konularında fark yaratan, Cat 303.5 Mini Ekskavatör, Cat 428 Kazıcı Yükleyici ve 313GC Ekskavatörü yakından inceleyebilecek ve Borusan Cat’in sunduğu tüm hizmetler konusunda bilgi alabilecek.

1 ay süreyle Maltepe’de kalacak olan Borusan Cat aracı, önümüzdeki aylarda da birçok farklı lokasyonda ziyaretçileri ile buluşacak. Borusan Cat; yüksek kalite, yüksek kazanç ve yüksek performans vaat eden ürünlerini tanıtmak için herkesi Borusan Cat mobil tanıtım aracına davet ediyor.

.

Devamını oku

Trend olan