Takip Edin

Haber

Hyundai’den pil maliyetini azaltmak için 23 milyon dolarlık yatırım

Hyundai ve Seul Üniversitesi’nin ortaklığında Pil Araştırma Merkezi açılıyor. Merkez için 23 milyon dolar yatırım yapılacak.

Yayınlanma tarihi

-

Hyundai Motor Grubu ile Seul Ulusal Üniversitesi’nin (SNU) Ortak Batarya Araştırma Merkezi, elektrikli otomobillerdeki pil teknolojilerini ilerletmeyi ve aynı zamanda Hyundai’nin bu alandaki global liderlik hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Ortalık için düzenlenen imza töreninde konuşan Seul Ulusal Üniversitesi Başkanı Hong Lim Ryu, şunları söyledi: “Ortak Pil Araştırma Merkezi, Hyundai Motor Grubu’nun gelişmiş pil teknolojisi için yeni bir başlangıç noktası olacak. Fakültemizin ve yüksek lisans öğrencilerinin, Hyundai Motor Grubu’nun yetkin araştırmacıları ile ortak bir sinerji yaratarak pillerin gelişiminden çeşitli yeniliklerin temellerinin atılmasına kadar tüm süreçlerde etkili olacak.”

‘Sürdürülebilir hedeflerin bir parçası’

Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung ise “Gelişmiş pillerle donatılmış mobilite çözümleri misyonumuz, gelecek nesiller için sürdürülebilir bir çevreye yönelik hedeflerimizin bir parçası. Ortak araştırma ve geliştirme yatırımlarımızla, mobilite endüstrisinin elektrifikasyona geçişinde önemli bir rol oynamayı amaçlıyoruz” dedi.

Pil geliştirmek için özel alan

Batarya Araştırma Merkezi, Kasım 2021’de Grup ve Seul Ulusal Üniversitesi’nin ortak mutabakatıyla hayat bulmuştu.

Karbon nötrlüğünü gerçekleştirme ve pil araştırma ekosistemi oluşturma konusunda hemfikir olan ortaklar, Seul Ulusal Üniversitesi’nin genişletilmiş Kimyasal İşlemler Enstitüsü içinde çalışmalarına başlayacak. Toplam 901 metrekare alana yayılan merkezde yalnızca pil geliştirmek için özel bir alan yaratılacak.

Pil geliştirme, analiz, ölçüm ve tüm bu süreçler için 7 adet laboratuvar ve 1 adet konferans odası açılacak. Üniversitede elektrikli otomobiller için ilk kez böyle bir tesis kurulurken aynı zamanda otomotiv endüstrisine tecrübeli mühendisler ve alanında uzman kanaat liderleri de kazandırılmış olacak.

Merkezde spesifik olarak, lityum metal piller, katı hal piller, pil yönetim sistemleri (BMS) ve pil işleme teknolojisi dahil olmak üzere 4 bölümde toplam 22 ortak araştırma projesi yürütülecek.

Araştırmaya, Güney Kore üniversitelerinden 21 profesör, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler katılacak. Planlanan 22 araştırma projesinden 14’ü lityum metal ve katı hal pillerle ilgili olacak ve ağırlıkla yeni nesil piller geliştirmeye odaklanılacak.

Pil maaliyetleri azalacak

Hyundai Motor Grubu, 2030 yılına kadar 30 milyar KRW’nin (23 milyon USD) üzerinde bir yatırım yapacak. Bu yatırım bütçesi, merkezin kurulması ve deneysel ekipmanların alınması için harcanacak.

Ayrıca, Hyundai Motor Grubu, 2030 yılına kadar 3,64 milyon EV üretmeyi hedeflerken, merkezin geliştireceği bu katı piller yeni nesil elektrikli otomobillerde kullanılacak.

Tüm bunlara ek olarak, Hyundai’nin bir diğer hedefi ise elektrikli otomobillerin satın alınabilirliğini ve pratikliğini artırmak için pillerin maliyetini düşürmek olacak.

Böylelikle, 2026’da yüzde 75, 2030’da yüzde 45 oranında bir düşüş hedefleniyor. Hyundai, 2025 yılından itibaren, pil şirketleriyle ortaklaşa geliştirdiği lityum ferro fosfat (LFP) pilleri de ilk kez yeni nesil elektrikli araçlara uygulayacak.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Berk Gönenç, Allison Transmission Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT) Satış Direktörü oldu

Yayınlanma tarihi

-

Allison Transmission, Berk Gönenç’in  Türkiye, Orta Doğu ve Bağımsız Devlerler Topluluğu Satış Direktörü olarak atandığını duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan Berk Gönenç, İtalya, Milano’da Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine Milano’da alternatif enerji depolama sistemleri tasarımında Proje Mühendisi olarak başlayan Gönenç, Türkiye’de Pirelli Otomobil Lastikleri bünyesindeki satış ve pazarlama departmanlarında farklı görevlerini başarıyla tamamladı. Berk Gönenç, 2019 yılında Allison Transmission Türkiye ekibine katıldı. 

Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetirken yeni projeler geliştiren Gönenç, Allison ekibi, araç üreticileri, ticari araç kullanıcıları ve distribütör ile birlikte başarılı çalışmaları hayata geçirdi. Bu başarıları doğrultusunda Berk Gönenç, Türkiye, Orta Doğu ve CIS (BDT, Bağımsız Devlerler Topluluğu) Satış Direktörü olarak atandı. Gönenç, yeni görevinde Türkiye, Ortadoğu ve BDT bölgelerinde pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması yönünde bölgesel satış ve pazarlama ekiplerine liderlik edecek. Müşteri ilişkilerinin ve şirket büyüme programlarının geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Devamını oku

Haber

Eski Brandalar, Çocuklar İçin Çanta Olacak

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Kadın Çalışma Grubu ve Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND), eğitim ve çevreye katkı sağlamak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Eski Brandalar Çocuklar İçin Okul Çantasına Dönüşüyor” projesiyle, kullanılmış kamyon ve TIR brandaları geri dönüştürülerek çanta haline getirilecek ve Anadolu’daki köy okullarındaki çocuklara dağıtılacak.

Devamını oku

Haber

Borusan Cat, Tarım İçin Yenilikçi Çözümleriyle Bursa’da

Yayınlanma tarihi

-

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, her yıl sektörlerinin önde gelen markalarını ve uzmanlarını bir araya getiren Bursa Tarım Fuarı’na katıldı. Bu sene 8 – 12 Ekim tarihlerinde düzenlenen fuarda Borusan Cat, “Tarımın Kalbindeyiz” diyerek fark yaratan ürün ve hizmetlerini tanıttı.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile operasyonlarını Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ve Orta Asya’da sürdüren Borusan Cat, tarım alanında ülkemizin en büyük buluşmalarından Bursa Tarım Fuarı’na katılarak, sektöre özel sunduğu çözümlerini tanıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda Borusan Cat iş makineleri, dijital çözümleri ve fark yaratan hizmetleri ile ilgi topladı.

Borusan Cat tarımın kalbinde!

Borusan Cat, Bursa Tarım Fuarı’na mini ekskavatör, kazıcı-yükleyici ve mikro yükleyici iş makineleri ile katıldı. “Tarımın kalbindeyiz” sloganı ile fuarda yer alan Borusan Cat benzersiz müşteri deneyimi sağlayan teknolojik çözümlerini de fuar katılımcılarına tanıttı.

 

Borusan Cat’in, Bursa Tarım Fuarı katılımcılarıyla buluşturduğu iş makinelerinden biri 303.5 Mini Ekskavatör’dü. Yeni nesil LCD monitor ile kolayca okunabilen makine bilgileri sağlayan 303.5, hız sabitleme özelliği ve Joystick ile kullanım seçeneğiyle iş sahalarında hareket etmeyi kolaylaştırıyor. Kısa kuyruk tasarımı ile en dar alanlara erişim ve rahatça çalışma imkanı tanıyan makine, benzersiz tasarımlı yukarı katlanan tilt kabin ile gerektiğinde ek servis alanlarına kolay erişim sağlıyor. 303.5 mini ekskavatör, C1.7 dizel motoru ile yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ile garanti ediyor.

 

Fuar katılımcılarının yakından inceleme fırsatı bulduğu bir diğer iş makinesi ise 434 Kazıcı Yükleyici’ydi. Güçlü, dayanıklı yapısı ile yüksek bir yük kapasitesi sunan makinenin düşük yakıt tüketimi de göz dolduruyor. Yüke duyarlı piston tip pompa ile yüksek verimlilik sağlayan 434, tozlu ya da çamurlu zorlu sahalarda kolay temizlenebilen radyatör tasarımı ile ön plana çıkıyor. Diferansiyel kilidi zor zeminlerde rahat çalışma vaat ederken, bakım gerektirmeyen ön aks 434’ün sahada tüm ihtiyaçları karşılamasına olanak tanıyor.

 

Borusan Cat’in fuarda tanıttığı bir diğer makinesi radyal kaldırma tasarımına sahip 236D3 Mikro Yükleyici ise yüksek performanslı güç aktarma sistemi ile maksimum performans ve üretim kapasitesi sunuyor.  Koltuğa monte ayarlanabilir Joystick %100 kontrol sağlarken; korumalı, kapalı ve basınçlı kabinde klima ve geri görüş kamerası gibi özellikler operatöre eşsiz bir konfor sunuyor.

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan